09156957768-05138711110
info@ajicco.com

بیمارستان

بیمارستان هوشمند: تجهیزات هوشمند سازی بیمارستان و مراکز درمانی

بیمارستان‌ها  بخاطر سر و کار داشتن با افرادی که از لحاظ جسمی و روحی صدمه دیده‌اند یک  مرکز حساس است و باید انعطاف پذیری بالایی داشته باشند. بیمارستان‌ها اولین  مراکزی هستند که بخاطر تشخیص بیماری و روش‌های درمانی از ابزارهای  الکتریکی و دیجیتالی استفاده ‌کردند. بنابراین قدمت بیمارستان‌ها در آشنایی  با ابزارهای دیجیتالی از دیگر حرفه‌ها کمی بیشتر است. تبدیل شدن بیمارستان  به یک ساختمان تماما هوشمند هم پزشک‌ها و پرستارها را خوشحال می‌کند و هم  بیماران را بخاطر یک تعامل عادلانه و دقیق راضی. برای آشنایی با روند بیمارستان هوشمند (Smart Hospital) در ادامه با ما همراه باشید. هوشمند سازی بیمارستان ها و اماکن بهداشتی و درمانی در زمره خدمات شرکت هوشمند سازی  اجیک هست که امروز رسیدگی به این مطلب را ضروری تر کرده است.

بیمارستان هوشمند

ضرورت برخورداری از بیمارستان هوشمند: چرا بیمارستان‌ها باید هوشمند سازی شوند؟

‌رشد  روز افزون جمعیت، افزایش افراد سالمند و این آخری‌ها بالا گرفتن بیماری  واگیردار، با چه تجهیزاتی می‌توان با این تهدید‌های سه گانه، کنار آمد و  دولت‌ها را نجات داد؟ با چنین شرایطی، برای مراقبت‌های بهداشتی به  سیستم‌های گسترده‌تری نیاز است. برای مقابله با تهدیدها، بیمارستان‌ها باید  تکامل پیدا کنند و هوشمندانه و کارآمدتر ظاهر شوند.

بر اساس تخمین  سازمان بهداشت جهانی (WHO)، در دهه آینده، مراقبت بهداشت در سطح جهان با  کمبود بیش از 18 میلیون متخصص مواجه خواهد شد. اما آیا افزایش حجم کار برای  ورود متخصصان جدید ثبات دارد؟ که به پرورش نیروهای جدید بپردازیم؟ یا که  چندی بعد با بی ثباتی مواجه خواهد شد و این موضوع خود به تنهایی چالشی بزرگ  است. به همین منظور بهترین روش ساخت بیمارستان‌های هوشمند است که می‌توانند مراقبت‌های بهداشتی را کارآمدتر و کیفیت مراقبت از بیماران را بهبود ببخشد.

چرا بیمارستان‌ها باید هوشمند سازی شوند

بیمارستان‌ هوشمند چیست؟

بیمارستان هوشمند بخشی از پدیده e-health یعنی تشریک مساعی خدمات بهداشتی و فناوری‌های الکترونیکی است. سلامت الکترونیک واژه‌ی جدیدی نیست و تقریبا از سال 1999 به عنوان خدمات اینترنت برای  سلامت جامعه بصورت گسترده مورد بررسی قرار گرفته است. (در مقوله خانه هوشمند هم کشورهای پیشرفته‌تر نظیر آمریکا چند گام جلوتر از کشورهای شرق آسیا هستند.)

اما بیمارستان هوشمند با وجود اینترنت اشیاء و دستگاه‌های پیشرفته‌ی مجهز به هوش مصنوعی،  تجزیه و تحلیل داده‌ها را به درستی و با دقت بالا، انجام می‌دهد و با  روش‌های نوین به انتقال اطلاعات می‌پردازد. این فناوری‌های هوشمند از زمان  تشخیص بیماری تا پیشنهادهای درمانی متخصصان و مخصوصا بیماران را تا رسیدن  به نتیجه‌ی نهایی حمایت می‌کنند. تحت این شرایط دیگر بیماران لازم نیست در  صف‌های طولانی اتاق انتظار درد بکشند و متخصصان نیز با کمک ابزارهای  پیشرفته خیلی سریع‌تر به روند درمان می‌پردزاند.  مراقبت های پزشکی کمک  می‌کند تا بر ارائه مراقبت با کیفیت بالا تمرکز کنند و موانع مربوطه را با  استفاده از فناوری‌های پیچیده پزشکی به حداقل برسانند.

بیمارستان‌ هوشمند چیست؟

هوشمند سازی بیمارستان

هوشمند سازی بیمارستان بنابر انتظارات سازنده، می‌تواند هم شامل تأسیسات بیمارستان باشد، هم شامل  اطلاع رسانی و هم مربوط به ابزارها و وسایل پزشکی و در ایده‌آل‌ترین حالت  (مثل بیمارستان‌های هوشمند معروف دنیا) با اپلیکیشن از  راه دور مدیریت شود. با این اوصاف یک بیمارستان هوشمند ایده آل بهتر است که  تمامی موارد را در پروژه‌ی خود داشته باشد و پیش از ورود بیمار به  بیمارستان با نوبت دهی و اطلاع رسانی دقیق شروع شده و در نهایت مرخص شدن بیمار و تصویه حساب بصورت کاملا هوشمند انجام شود. در ادامه به تجهیزات شاخص در هوشمند سازی بیمارستان می‌پردازیم:

هوشمند سازی بیمارستان

هوشمند سازی فضای بیمارستان

تأسیسات و امکانات بیمارستان هوشمند: 1. سیستم روشنایی هوشمند

هدف اصلی در سیستم روشنایی هوشمند،  مصرف بهینه انرژی و بصورت پیشرفته‌تر تنظیم شدت نور مطابق با محیط و شرایط  است. معمولا بیمارستان‌ها بخاطر عدم کنترل مصرف برق، هزینه‌های سنگینی را  پرداخت می‌کند.

سیستم روشنایی هوشمند

تأسیسات و امکانات بیمارستان هوشمند: 2. سیستم هوشمند سرمایشی و گرمایشی هوشمند

در سیستم سرمایشی و گرمایشی هوشمند یا سیستم تهویه هوشمند، می‌توان ایجاد فضایی دلپذیر و مطبوع برای بیماران  بدون کمترین اتلاف انرژی ایجاد کرد. سیستم تهویه هوشمند علاوه بر خنک کردن  محیط برای حفظ دستگاه‌های الکترونیکی و هوشمندی که در فضای بیمارستان  استفاده می‌شود، بسیار مؤثر است.

تأسیسات و امکانات بیمارستان هوشمند: 3. سیستم دوربین مداربسته CCTV

دوربین‌های  مداربسته جزو جدایی ناپذیر هوشمند سازی ساختمان‌ها، مخصوصا بیمارستان‌ها  است. در اکثر مراکز مختلف بمنظور مدیریت بهتر از دوربین‌ها مدار بسته CCTV  استفاده می‌شود. این مدل از دوربین‌ها مداربسته نسبت به حرکت حساس هستند و  می‌توانند مطابق با حساسیت تعریف شده در صورت تشخیص موردی غیر استاندارد در  محدوده‌ی خود سریع شروع به ضبط کرده و با آلارم نگهبان را متوجه سازد.

دوربین مداربسته هوشمند

تأسیسات و امکانات بیمارستان هوشمند: 4. سیستم کنترل تردد Access Control

سیستم  اکسس کنترل یا همان دستگاه کنترل تردد برای گزارش ورود و خروج افراد و  کارکنای یک مجموعه استفاده می‌شود. دستگاه کنترل تردد قفل درب را با  شناسایی افراد ویژه باز کرده و اجازه‌ی تردد می‌دهد. این دستگاه برای عبور و  مرور پزشکان به فضاهای مختلف بسیار کارآمد است.

سیستم کنترل تردد

تأسیسات و امکانات بیمارستان هوشمند: 5. حفاظت پیرامونی Intruder Alarm

سیستم  حفاظت پیرامونی در هوشمند سازی بیمارستان، شامل انواع گیت، راهبند و  فنس‌های الکترونیکی است. این ابزار فضای بیمارستان را برای حفظ امنیت  بیماران فراهم می‌کند.

تأسیسات و امکانات بیمارستان هوشمند: 6. سیستم‌های اعلام حریق هوشمند Fire Alarm

سیستم  اعلام حریق هوشمند با نصب انواع دتکتورهای مختلف کاملا فضای بیمارستان را  از خطر آتش سوزی، نشت گازهای سمی و مواردی از این قبیل ایمن می‌کند.

سیستم‌های اعلام حریق هوشمند

 

تجهیزات بیمارستان هوشمند: 7. سیستم پیجینگ Paging

پیج  کردن در بیمارستان یکی از اتفاقات رایج است. اما قابلیت‌های سیستم پیجینگ  بسیار حائز اهمیت است. کیفیت متریال زیر ساختی، سرعت ارسال پیام، قابلیت  بلندگوها برای ارسال پیام به مناطق مختلف و دستورالعمل ساده برای استفاده  از آن، از ویژگی‌های مهم سیستم پیجینگ است.

تجهیزات بیمارستان هوشمند: 8. سیستم ناوبری برای فرود هیلکوپتر NDB

مشخص  کردن نقاط فرود هلیکوپتر و مکان یابی این نقاط با استفاده از چراغ رادیویی  غیر جهت دار است که در عرض باند قرار می‌گیرد. چراغ راهنما NDB  سیگنال‌هایی را با قدرت برابر در تمامی جهات پرتاب می‌کند. این سیگنال‌ها  دارای یک رمز 13 رقمی دارند که برای شناسایی ایستگاه استفاده می‌شوند.

سیستم ناوبری برای فرود هیلکوپتر

تأسیسات و امکانات بیمارستان هوشمند: 9. سامانه داروخانه هوشمند و رباتیک

در داروخانه هوشمند و رباتیک با خواندن بارکد بر روی نسخه‌ها، داروهای تجویز شده، پیچیده  می‌شود. از این قابلیت می‌توان برای افزایش سرعت دلیوری دارو به  مراجعه‌کنندگان داروخانه‌ی بیمارستان‌های هوشمند استفاده کرد.

سامانه داروخانه هوشمند و رباتیک

تأسیسات و امکانات بیمارستان هوشمند: 10. سیستم پارکینگ هوشمند بیمارستان

از دیگر مواردی که در تأسیسات بیمارستان هوشمند اهمیت دارد، ساخت پارکینگ هوشمند است. با وجود پارکینگ هوشمند هم تردد بیماران و هم تردد کارکنان کاملا تحت  نظارت کنترل است. درضمن، می‌توان ماشین‌های کارکنان را شناسه‌دار کرد و به  محض ورود با تشخیص شناسه، راهبندها بصورت خودکار کنار رفته و ماشین بدون  کمترین توقفی وارد پارکینگ می‌شود.

سرویس‌دهی مراکز درمانی هوشمند برای مراقبت ویژه از بیماران

سرویس  دهی هوشمند برای مراقبت ویژه از بیماران از زمان نوبت دهی شروع شده و تا  مرخص شدن بیمار ادامه دارد. با ثبت مشخصات بیمار، یک کاربر در سیستم سرویس دهی هوشمند بیمارستان به حساب آمده و تمامی مراحل درمان از قبیل ویزیت پزشک، سرکشی پرستار،  اجرای دستورالعمل‌های دکتر، زمانبندی برای مصرف دارو و تزریقات همه و همه  بر روی سیستم به صورت کاملا منظم تعریف شده و در زمان واقعی اجرا می‌شود.

سرویس‌دهی هوشمند برای مراقبت ویژه از بیماران